A cirkónium korona és híd

Cirkónium korona és híd:

A cirkónium korona fogpótlások biztonságos és biotoleráns anyagból készülnek. Kiváló hajlító- és húzószilárdsággal rendelkeznek, valamint a nem porózus kialakítású felszín garantáltan nem törik be, nem reped szét és nem színeződik el. A pótlás a sima külső felszínének köszönhetően nem horzsolja fel a környező fogakat és az ínyt. Ráadásul a cirkónium sokszínű, áttetsző és természetes hatású; a technikusaink egyénre szabott színezéstechnikát használnak a tökéletes illeszkedés érdekében.

A cirkon és a porcelán fogpótlás közötti különbség:

Fogorvosi tapasztalataink alapján a cirkon fogpótlásokat részesítjük előnyben az összes más anyagból készült fogpótlásokkal, többek között a porcelánnal szemben is. A porcelán fogpótlás nem ér fel a cirkonnal erősség, tartósság, élettartam, külső megjelenés, valamint a kényelmes viselet tekintetében.

A szigorú laboratóriumi vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy a cirkon fogpótlás hajlítószilárdsága 200%-kal magasabb, mint a porcelán termékeké. A cirkon ellenállóbb a mindennapi elhasználódással szemben, többek között a rágás, a harapás és a beszéd során. A megnövelt élettartamnak és erősségnek köszönhetően a cirkon fogpótlások tartósabbak, mint a porcelán társaik.

Esztétikai szempontból a cirkon fogpótlások rendkívüli természetes hatást biztosítanak. A cirkon optimalizált mikrostruktúrája nagyobb áttetszőséget biztosít, így a pótlások a természetes fogakkal megegyező módon verik vissza a fényt. Ennek köszönhető a cirkon pótlások hihetetlenül természetes hatása. Továbbá a pótlások a fogsorához teljes mértékben illeszkedő színt fog kapni.

A cirkon pótlások egyedülálló komfortérzetet nyújtanak az anyag nem-abrazív természetének köszönhetően. A porcelán pótlások ezzel szemben kárt okozhatnak a környező fogakban és lágyszövetben a beszéd vagy rágás közbeni súrlódás következtében.

Cirkon fogpótlások típusai:

A cirkon több típusú fogpótlás esetében is használható, többek között:

Inlay és onlay (betét/ragasztott tömés): Ezeket a pótlásokat a nagyőrlő fogak rágófelülete sérült területeinek pótlására használjuk.

Fogkoronák: A koronát egy sérült fog újjáépítésére használjuk, vagy egy implantátummal együtt egy hiányzó fog pótlására is.

Foghíd: Egy foghíd az egymás melletti hiányzó fogak pótlására használható.

Műfogsor: A felső vagy alsó fogívben található összes fog pótlására készülnek a teljes műfogsorok. A részleges műfogsorokat az alsó vagy a felső fogívben található néhány hiányzó fog pótlására használják.